Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Sunday

3

March 2013

2

COMMENTS

Tendinţe Primăvară/Vară 2013: "Lady vs gentleman" by Alexandru Ciucu.

Written by , Posted in alexandru ciucu, ce se poarta in 2013 la barbati, costume barbati 2013, costume barbati made to measure, costume de dama la comanda, tendinte barbati 2013, tendinte barbati primavara vara 2013

Încep acest articol prin a menţiona cât de mult îl apreciez pe Alexandru Ciucu şi respectul pe care îl am faţă de el şi faţă de domnul Ciucu senior. Mă leagă multe amintiri de brandul Ciucu.
Puber fiind în oraşul meu de privincie şi curios de tot ce înseamnă vestimentaţia masculină şi nu numai, am dat pentru întâia oară peste brandul Tata&Fiul, după care de creatorul de costume Alexandru Ciucu. L-am catalogat drept reper încă de atunci, iar după această ultimă colecţie îi atribui şi titlul de designer de costume pentru femei.
Alexandru Ciucu a lansat marţi la Hotel Athenee Palace Hilton, în cadrul unui concept inedit de show la care am fost onorat să particip, colecția “Lady vs Gentleman 2013”. Fuziune discretă între prestanța costumului masculin și eleganța croielii feminine clasice, noua linie vestimentară include costume masculine de Business, Relax şi Ceremonie, și pentru prima dată în cariera designerului, ţinute feminine de Business şi Ceremonie.

Lady – colecţia pe care foarte multe doamne au aşteptat-o (încă de pe vremea când Alex Ciucu era student la Milano) şi-a făcut în sfârşit apariţia pe podiumul unei prezentări a celebrului designer de costume bărbăteşti.
“Ideea lansării unei colectii de damă a pornit ca o provocare, dar și ca o modalitate personală de a complimenta și aprecia femeia modernă, de succes. Muza acestei colecții a fost Coco Chanel, cea care a schimbat definitiv moda feminină și a impus reguli de stil revoluționare. Costumele propuse de mine îmbracă femeia pe care bărbatul dorește să o vadă: interesantă, sigură pe ea, fără însă a uita de eleganţă și feminitate” a declarat Alexandru Ciucu.
Încălţămintea a fost creată special de către Mihai Albu, iar pălăriile poartă semnătura Kristinei Dragomir. 

 

Gentleman – Ca și gamă cromatică, culorile sunt asemănătoare atât pentru colecția feminină cât și pentru cea masculină de business: tonuri de gri perlat, albastru, bleumarin, de la cel mai deschis la cel mai închis. Costumele de ceremonie, parte importantă a colecției “Lady vs Gentleman 2013” au avut ca și culori dominante: negru, bleumarin, bordeaux și maro închis. În privința materialelor, Alexandru Ciucu a utilizat materiale fine, de la lâna australiană S’140 în amestec cu mohair, până la cașmir și țesături vopsite în praf de jad. 
Propunerile de culori pentru linia Relax, dedicată sezonului estival, sunt îndrăznețe și vibrante: roșu, lila, verde brotac, dar și combinații de sacou cu pantalon alb cu bleu sau carouri din in sau bumbac. Mătasea, mohairul și lâna cu mătase au fost rezervate de designer categoriei de ceremonie pentru ambele colecții.

În încheiere vă mai recomand să urmăriţi brandul Alexandru Ciucu pe Facebook, iar pentru alte detalii puteţi accesa www.alexandruciucu.ro.

Cum vi se pare colecţia? A reuşit să vă surprindă prima lui colecţie de damă?

Comments

comments

2 Comments