Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Sunday

23

December 2012

8

COMMENTS

Vitrinele de sărbători în jurul lumii.

Written by , Posted in vitrine craciun 2012, vitrine de craciun bucuresti, vitrine de craciun londra, vitrine de craciun montreal, vitrine de craciun new york, vitrine de craciun paris, vitrine de sarbatori 2012

Deşi recunosc că postarea aceasta trebuia să apară de ceva timp, am ales să o postez acum, cu puţin timp înainte de Crăciun pentru ca aceasta să fie modalitatea în care eu să vă urez SĂRBĂTORI FERICITE!
Vitrinele de sărbători sunt vitrinele în care bugetele marilor retailerii sau boutique-uri nu au limite, procesul de creaţie şi proiectarea lor durează  de la 3 până la 12 luni iar execuţia lor până la 10-14 zile de muncă continuă.
Am să vă prezint vitrinele celor mai importante magazine multi-brand, concept-store sau retaileri de top din SUA, Anglia, Franţa, Canada sau România.

1. Barneys New York: Pentru că este de departe vitrina cea mai reuşită a tuturor timpurilor, la care a “complotat” întreaga industrie fashion la nivel mondial. Tema aleasă de celebrul multi-brand newyorkez a fost “Electric Holiday” iar pentru a reprezenta cu succes cât de captivantă şi atractivă este o vitrină, aceştia au  atribuit feeling-uri şi atitudini mascotelor Disney. Mai mult decât atât, cele mai importante personalităţi ale modei au fost de-acord ca să devină preţ de aproximativ 5 minute personaje Walt Disney . Rezultatul? Un clip fără precedent marca The Walt DisneyCompany&Barneys New York, în care Minnie Mouse are rolul principal – se visează o mare fashionistă care ajunge la Paris în timpul Fashion Week-ului. 
Clipul rulează neîncetat în vitrinele magazinului Barneys New York din 14 Noiembrie.
2. Bergdorf Goodman’s :  inspiraţi de epoca glorioasă a anilor 20 – 30 în care jazz-ul se cânta cu o eleganţă nonşalantă în teatrele Art-Deco hollywoodiene, cei de la Bergdorf Goodman nu se dezmint nici în acest an şi recrează scene teatrale din celebrele musical-uri de Broadway – Ziegfeld Follies de la începutul de secol XX. Împărţite pe 5 acte, vitrinele debordează de sex-appeal, voie bună dar nu în ultimul rând – MODĂ. Cei de la Bergodorf Goodman au lucrat 12 luni pentru ceea ce se poate vedea mai jos:
3. Selfridges London: un Crăciun neobişnuit a propus retailerul londonez Selfridges pentru 2012. Fotograful de modă (şi mai nou regizor) Bruce Weber a stat în spatele vitrinelor si campaniei “A new-fashioned Christmas” rezultatul fiind parcă un colaj de fotografii, memorii,campanii şi scene puse cap la cap de către artist.   

4. Dior Noel @ Printemps Paris – pe scena europeană cu siguranţă galeriile Printemps de la Paris oferă cel mai mare spectacol vizual în materie de vitrine. Am ales să dezbat vitrinele Dior din locaţia mai sus amintită pentru că ideea unei vitrine care “mişcă” la propriu mi s-a părut genială. În colaborare cu o armată de oameni creativi (păpuşari profesionişti, recuzitieri de teatru, designeri şi mulţi alţii) casa Dior a dat viaţă unor păpuşi în creaţii Dior (reproduse la scară mică) pentru un adevărat omagiu adus acestei nişe a artei teatrale şi nu numai.

5. Holt Renfrew Montreal – având ca temă centrală banalul fulg de nea şi sloganul “Let It Snow”, multi-brandul canadian a reprodus scene outdoor de iarnă, cu manechini realişti şi detalii spectaculoase (urs polar, cal, câini de sanie etc). Au mers atât de departe cu reproducerea încât au machiat manechinii, le-au creat cofuri originale, au făcut să pară că le e frig, i-au făcut cu ojă pe unghii etc.
 

5. Victoria 46 (B) : nu am reuşit să desluşesc tema din spatele acestei vitrine. La fel ca până acum: Alexander McQueen,Dior, Dior.


6. Mengotti (B) : se pare că cei de la Mengotti au fost ceva mai inspiraţi. Mai mult decât de sărbătoare, vitrinele multi-brandului de lux par a recrea povestea unei seri reuşite, la operă. Instrumente muzicale, cortină roşie, ţinute black-tie – toate ne duc cu gândul la o seară extrem de elegantă într-un cadru pe măsură.

 

7. The Place Concept Store (B) : micuţul geniu Răzvan Firea nu se dezminte nici cu aceste minunate vitrine de sărbători. Confetii colorate, tul pe post de zăpadă, baloane albe, un mini carusel şi un styling excepţional – toate încoronate cu creaţiile 100% româneşti.


Vă urez să aveţi cele mai frumoase sărbători şi sper ca noul an să ne aducă împreună şi mai des!
Cu drag,


Comments

comments

8 Comments

  1. Ana