Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Thursday

12

February 2015

0

COMMENTS

Fifty Shades Of Grey

Written by , Posted in Events, Uncategorized

fifty-shades-of-grey-239326l

Aseara tarziu am vizionat avanpremiera-avanpremierei peliculei “50 Shades of Grey” la Cinema City AFI Palace. Dupa cum era de asteptat, sala a fost arhiplina. Recunosc ca nu am citit cartile, insa mi-am dorit foarte mult sa vad filmul caci sotia mea a facut o pasiune pentru acest fenomen. Si da, am vrut sa vad si eu ce (n-) are atat de special acest domn Grey.

Necitind cartile nu pot exprima o parere “obiectiva” asupra ecranizarii. Noroc ca am avut-o alaturi pe doamna Iuhas care a analizat pe nerasuflate cele 120 de minute de film si mi-a facut un review cat se poate de sincer:

Am citit trilogia <<Fifty shades of Grey>> in timp record. Mi-a plăcut, tocmai felul simplist si fără multe ambalaje pompoase. Consider că fiind vorba de o acțiune contemporană nu as fi vrut sa am senzația că citesc ceva dintr-un alt secol. Creionasem in minte portretele protagoniștilor, astfel că, atunci când am văzut pentru prima data trailerul am fost extrem de dezamăgită. Cel putin pe Mr. Grey mi-l imaginasem cu totul altfel. Acesta a fost primul minus in ceea ce privește ecranizarea trilogiei. Cu toate acestea am asteptat cu sufletul la gură avanpremiera de pe 11 februarie. Încă mai credeam că ma poate surprinde plăcut. Vizionarea filmului însă, nu mi-a depășit deloc asteptarile, din contră, am observat că s-a renuntat cu usurinta la unele detalii care te-ar ajuta sa intelegi personajul Grey daca tu nu ai fi citit cartea. Nu se vorbește despre faptul ca Grey are un psiholog pe care îl plateste cu o avere pentru a-l ajuta sa înțeleagă de unde “gustul lui singular” pentru a provoca durere și dorinta lui permanentă de domina pe oricine si orice. Apoi mereu am considerat ca farmecul acestei carti îl reprezintă ceea ce Anastasia gândește, nu ceea ce spune. Si acest aspect a fost înlăturat in totalitate. Un mare plus, însă pentru coloana sonoră a filmului. O voi asculta cu siguranță mult timp de acum încolo. Concluzia este una cat se poate de simplă: cartea bate filmul, întotdeauna.” a declarat, in scris, doamna Iuhas pentru EmanuelIuhas.com.

Parerea mea umila? Mult prea accentuata partea materiala a povestii si prea putin conflictul pshihologic al domnului Grey. Dar mi-a spus scumpa mea sotie ca abia in volumul 2 apare acest subiect in prim plan.

Mi s-a parut un film siropos, insa nu suficient de smart. A fost o experienta interesanta dar nu memorabila. Si DA, mi-as dori sifonierul domnului Grey. Macar pentru asta si pentru scenele de sex merita sa mergeti la cinema, domnilor.  😉

Daca nu ai vizionat inca trailerul Fifty Shades of Grey, il poti vedea mai jos:

Comments

comments