Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Tuesday

2

July 2019

0

COMMENTS

The new business attire

Written by , Posted in Looks

De mai bine de 4 luni, de cand am facut schimbarea in cariera (pe care v-am povestit-o aici), mi-am propus sa fac o schimbare si in ceea ce priveste stilul vestimentar.

Pentru a intelege mai bine background-ul si nevoia de update vestimentar, puteti arunca un ochi la postarile din rubrica “Looks” si sa va ganditi ca pana nu demult acele outfit-uri erau pentru mine daily outfits, tinute de birou, de intalniri si/sau iesiri in oras. Nu erau neaparat gresite sau intr-un spectru neadecvat unui PR & Event specialist al unui retailer de moda, insa nici cele mai indicate nu erau.

Asadar, upgrade-ul de cariera a venit in cazul meu si cu nevoia unui upgrade vestimentar, o apropiere mai mare catre zona de formal – business wear. Binenteles ca nu ma puteam conforma in zona clasica de business attire, asa ca am venit cu imbunatatiri, zic eu. Adica am vrut in continuare sa transmit prin tinutele pe care le port, prin felul in care le accesorizez, ca sunt un tip creativ dincolo de toate, ca sunt atent la detalii si pun mare pret pe felul in care ma prezint. Astfel ca, am redescoperit costumele, am “reciclat” cateva dintre primele mele costume (de acum 6-8 ani), dar am si investit in cateva noi. Cateva adica 8. 🙂 Dar despre asta va voi povesti intr-un articol viitor… In acest articol, vreau sa va explic ce inteleg eu prin “the new business attire”, dar mai ales ce il face atat de “new”. Sau cum am facut eu sa il aduc in actualitate.

Am fost intotdeauna un fan al accesoriilor, am mai zis-o pe blog de-alungul timpului, am investit intr-o colectie de batiste, dar si de cravate, papioane si ace de rever, brose si pin-uri – acesorii pentru butoniera de sacou. De mai bine de 10 ani fac asta si ma bucura sa descopar ca apar din ce in ce mai multe branduri care includ, timid, prin selectia lor si astfel de accesorii mici – bijuterie.

Acest tip de accesorii mi-au fost mie foarte la indemana cand am inceput sa port din nou costume, asa ca le-am pus din nou in circuitul purtarii regulate, nu doar la evenimente cum o faceam pana nu demult. De ce? Pentru ca o simpla brosa, un simplu pin de rever poate face diferenta dintre o tinuta plictisitoare si una cool, actuala si cu bun gust.

Spre exemplu, recent am dat peste cei de la Onore – un brand romanesc al carui scop este sa innobileze tinutele domnilor – si tare m-am bucurat sa vad ca au o categorie intreaga dedicata broselor, pinurilor si butonierelor de sacou. Asa ca am comandat pentru inceput 2 accesorii si unul dintre ele e cel din poze. Aveam deja in colectie o sumedenie de motive, de la florale la animale, elemente abstracte si pana la pene, insa nu avem o barca – un element extrem de potrivit pentru sezonul de primavera/vara. Asa ca nu a fost greu sa aleg.

Astfel ca, o tinuta creata dintr-un costum din lana fina, un tricou basic si o pereche de pantofi loafers cu ciucurei, a fost insufletita de un element mic precum acest ac de rever.

Cam atat despre cum am gandit eu sa actualizez eu tinutele business, pe care le port de luni pana vineri, la munca. Va las cu super pozele facute de Fabian Tatomirescu.

TOPMAN suit and t-shirt, ADA Shoes Bucuresti shoes, ONORE lapel pin

© Fabian Tatomirescu

Comments

comments